Аксел Роуз е един от най-известните и почитани певци и музиканти в рок музиката, известни по целия свят с работата си като певец в изключително успешната група Guns N ‘Roses. Много от татуировките на Аксел са важна част от образа му. Целите му ръце са в татуировки, като всяка една от тях е очевидна благодарение на сравнително големия им размер. Всеки път когато Аксел Роуз се качи на сцената, неговите произведения са видими, особено ако е с къси ръкави.

Почитателите, които искат да покажат предаността си към певеца и бандата му са си татуирали същите татуировки. Някой от феновете дори са готови да си поставят негов образ върху тялото си.

Въпреки че, телата на повечето рок-звезди са покрити с татуировки, изглежда, че Аксел има само няколко такива по ръцете. Всички те са големи и цветни и са символи на негови лични убеждения, както и на групата Guns N ‘Roses.

И двете ръце на Аксел са нещо като платформа, върху която той гордо показва своите татуировки. Ръцете му са единствената част от тялото му, която е татуирана. Други рок-звезди, включително и китариста на Gunns N’ Roses, Слаш, обикновенно имат много повече татуировки, при това по цялото тяло. Очевидно изглежда, че Аксел е решил да го кара по-просто.

На дясната ръка Аксел има три големи татуировки, които започват от рамото и слизат до долната част на ръката му. На дясното си рамо има една голяма синя роза, под която е написано „W. Axl Rose“, което е съкращението от рожденото му име Уилям. Жена на име Джина, една от многото, с които Аксел е участвал през годините, твърди, че му е подарила татуировката за рождения му ден.

Под тази татуировка, той има татуирано лицето на жена. Тя има дълга черна коса, червени устни, както и златни обеци и напомня за стила на жените през 80-те години, които са станали негови фенове и на музиката му. Ако говорим за цветове, тази татуировка е с най-малко цветове в нея, за разлика от другите, които са доста ярки и пъстри.

Още по надолу по неговата ръка се намира кръста на Guns N’ Roses със банера му, който представлява логото “Appetite for Destruction”. Този дизайн е използван за дебутния албум на групата. С течение на годините както Аксел остарява, така и неговата татуировка си личи, че е на възраст. Избледнелите цветове и намалелите детайли по нея показват това.

Аксел също има няколко татуировки на лявата ръка. По неговото ляво рамо има банер с думата „rocker“ в него, а под него се вижда сърце с крила. Под тази татуировка, стой емблемата на Американската армия, която е татуирана на неговия бицепс със думите “Victory or Death” като банер под символа. Изображението е от жълт щис с диагонална червена линия.