Шер е голямо име в музиката. Известна е с великолепното си пеене и с това, че сама пише текстовете си. Тя има голямо обществено влияние. Нейния уникален стил и голяма любов към татуировките вдъхновяват много хора да последват нейния пример. Човек може да оцени Шер, не само заради нейната музика и актьоркски талант, но и заради нейния боди арт.

Шер прави татуировките си в различни моменти от живота си. Те символизират нещо, което преживява. На пример, когато тя се е почувствала много независима след раздялата си със Сони Боно, тя решава да си направи татуировка. Тя твърди, че това е емблематично  за нея. Когато Шер прави първата си татуировка, това не е нещо нормално, както днес. Само лоши момичета и рокери са имали татуировки по това време така, че Шер определено се е откроявала. Тя публично заявява, че обича татуировките и че обича да се татуира.  Тя носи някой татуировки в продължение на 20 години.

Татуировки навсякъде

Шер има татуировки на такива част от тялото, на които човек не би си помислил за татуиране – нейното седалище. Татуировката представлява цветя и пеперуди обхващащи по-голямата част от него. Човек би помислил, че такава татуировка не би била много видима, но при Шер няма такова нещо. Нейните сценични костюми излагат на показ тялото и, включително и тази татуировка.

Под чорапогащната линия на дясното и бедро тя има черна орхидея, а на горната част на гърдите си има изрисувана диадема. На глезена Шер има друго цвете. Канджи символ, който означава „сила” е изписан на дясното и рамо, на лявото има голяма верига с египетски Анкх и висящи от него кръст и сърце. На долната страна на дясната и ръка, тя има някой Арт Деко рисунки.

Лесно идва, лесно си отива

Всички татуировки по тялото на Шер обаче не оцеляват. Някой тя премахва лазерно, а на мястото им се появяват други. Въпреки че Шер отстранява много от татуировките си, в отдаденост към нея нейни фенове си правят подобни.