Най-големият футболен форум това лято, турнирът Евро 2012 в Полша и Украйна, ни показва някой от най-известните и високоплатени футболисти в света. Макар че, има най-различни стилове на игра между 16-те страни-участнички, нещо което е в съответствие между тях е популярността на татуировките сред спортистите. Много играчи избират да се татуират по ръцете, където те ще бъдат на показ, докато играят, освен това и излъчвани по много телевизии. Друго избирано място от футболистите е врата.

Въпреки това ако погледнем най-известния футболист и фен на татуировките Дейвид Бекъм, ще видите татуировки навсякъде. В следващите няколко реда ще ви покажем някой от звездите на Евро 2012 и техните татуировки.

Фернандо Торес

Фернандо Торес, който е избран за нападател на Европейското първенство през 2008г, шампион със Испания на Световната купа, както и победител в Шампионската лига с отбора на Челси, е един от малкото играчи, който има имената на децата си като татуировки. Дейвид Бекъм е друг пример. От раждането на дъщеря му Нора през 2009г., Фернандо Торес татуира нейното име на дясната си предмишница във стар английски калиграфичен стил. Татуировката лесно може да се забележи, когато той е във футболен екип.

Жером Боатенг

Жером Боатенг, който е защитник на Германия, както и финалист в Шампионска лига 2012 с отбора на Байерн Мюнхен, има набор от татуировки, но една от тях, която е най-видима за феновете, които гледат Евро 2012 ще бъде образът на Дева Мария на дясната му ръка. Той не е единствения пример за католически религиозни образи на Евро 2012 – Джеймс Маклийн от Република Ирландия има голяма татуировка на Иисус на ръката си, която може да бъде ясно забелязана, когато той играе.

Раул Мейрелеш

Този португалски полузащитник, който е съотборник на Фернандо Торес в Челси има много татуировки. Лесно забележими са тези на ръката и шията му. Едната му предмишница е запълнена с цветна татуировка, тип ръкав,  изобразяваща приятелката му. Дали е ласкателно или не е спорно, но Раул има цяла поредица от ярко цветни изображения по тялото си.

Уейн Рууни

Английската звезда, Рууни може да е наказан за първите два мача от турнира, но той все още е „England and proud“, каквато е и неговата патриотична татуировка на лявото му рамо, която представлява тези три думи и знамето на Англия.

Даниел Агер

Звезда на Дания и на Ливърпул, Даниел Агер е квалифициран татуист, и в това право е можи би най-големият любител на татуировки на Евро 2012. Стилът на татуировките му е невероятно сложен. Можете да видите богат и пъстър ръкав на лявата му ръка. Ако Даниел съблече своята тениска след мач, можете да забележите гробищна сцена на гърба му.

Уесли Снайдер

Холандския плеймейкър Уесли Снайдер е друга голяма футболна звезда, който обича татуировките. Със смес от стилове и по-прости племенни татуировки, изглежда, че проектите по тялото му са символични и са свързани с лични причини. Като пример, една от неговите татуировки е дата на свватбата мъ през 2010г., изписана под две взаимосввързани брачни халки, виждаща се на дясната му ръка.