Катрине фон Дрехенберг е родена на 8-ми март 1982 г. в Монтеморелос, Мексико. Баща и – Рене фон Драхенберг и майка и – Силия Галеано сa родени в Аржентина, въпреки че Рене от немски произход, а Силвия от италиано-испански. Тя се мести със семейството си в Лос Анджелис на 4 годишна възраст и израства в Колтън, Калифорния. Започва да свири на пияно на 6 години. Бабата на Кат допринася за артистичността и, като я запознава с велики композитори. Именно от там идва страстта и любовта и към музиката Бетховен. Катрине има силна връзка с родителите си, също така с брат си – Майкъл и сестра си – Каралайн. За нея е приоритет да отделя време на семейството си.

Кат Вон Ди изпитва голяма признателност към баба си Клара Вон Драхенберг за това, че я е насочила към музиката, изкуството и латино културата на Лос Анджелис. Тези неща са оказали голямо влияние върху нейния стил на татуиране. Von D започва да слуша Ramones, Misfits и други пънк-рок банди на 12 години. Прави си първата татуировка на 14 годишна възраст и напуска училище на 16 за да стане татуист.

На 14 години Кат прави първата си татуировка, която представлява едно латинско „ J “ в стар английски стил, символ на отминала любов. Малко след това осъзнава таланта си. През 1996 година приятелите и я молят да ги татуира. За Катрине не е било било лесно, но тя усетила, че е правилно и че иска да се занимава с това.

Професионална кариера

През 1998 година започва работа в местно студио Sin City Tattoo. След година и половина се мести в Blue Bird Tattoo в Пасадена, а след година работи и живее в Холивуд, сърцето на града, който тя обича – Лос Анджелис.

Кат Вон Ди е помолена да работи в „305 Ink“ в Маями, когато Дерен Брас си чупи лакътя, което не му позволява да татуира. Тя се появява в първите четири сезона на Miami Ink, телевизионно реалити шоу излъчвано по кабелната телевизия TLC. По-късно работи в студиото си High Voltage Tattoo в Холивуд, Калифорния. През 2007г. Кат поставя световен рекорд, който включва татуирането на 400 рисунки по тялото в рамките на 24 часа. В последствие рекорда и бива счупен от бившия и съпруг, Оливър Пек на 13 юни 2008г. В крайна сметка рекорда се държи от Hollis Cantrell от Artistic Tattoo във Финикс, Аризона. Той прави 801 татуировки само за едно денонощие.

Нейната първа книга „High Voltage Tattoo“ е издадена през януари 2009г. съдържаща нейните произведения. Тя достига шесто място в класацията на New York Times за най-продавана книга. Тя обяснява, че това не е биографична книга, защото мисли, че е твърде млада за такава. Според нея това е нещо като албум на моята кариера като художник. В книгата са публикувани рисунки от 6 годишна възраст и татуировки, които никога не са били виждани досега. Втората книга на Кат „The Tattoo Chronicles“ е издадена на 26 октомври 2010г. и достига 3-то място в друга класация на „New York Times“.

През 2008г Кат Вон Ди създава собствена линия за козметична компания „Sephora“. Тя включва два вида сенки за очи, шест вида очни линии и четири различни червила. Цветовете са изненадващо практични, така че не е задължително да сте лошо момиче, за да намерят приложение при гримирането ви.

На 2 септември 2010г. Кат открива художествена галерия в съседство с „High Voltage Tattoo“.

Личен живот

Кат Вон Ди се жени за нейния колега и татуист Оливър Пек през 2003г., но са разделени и се подготвят за развот през Август 2007г. Тя се среща с басиста на Motley Crue, Nikki Sixx от 2008 до август 2010г., когато Мотли Крю излиза с изявление, че връзката им е . По-късно тя започва да излиза с реалити звездата Джеси Джеймс. На 19 август 2010г. тя потвърждава в медиите връзката си с Джеси. Кат Вон Ди и Джеси Джеймс обявяват годежа си на 20 януари 2011г., но Кат публикува раздялата им в Twitter на 25 юли 2011г. На 18 август 2011г. двамата обявяват годежа си отново. В крайна сметка те се разделят окончателно на 24 септември 2011г.

Кам има татуировка на любимите си групи – HIM, Misfits, Turbonegro, ZZ Top, Guns N’ Roses, AC/DC, Slayer, Mike Got Spiked и „Slutallica“ (модифицираното лого на Металика). Тя се появява в музикален клип на HIM. Любими нейни музикални изпълнители са също The Mars Volta и Селена.