Кийт Ърбън е роден в Нова Зеландия, но е известно име в САЩ, Австралия и други страни по целия свят, благодарение на музикалния си талант, особено в жанра кънтри. Известен е също с това, че свири много добре на китара, с перфектния си външен вид и, разбира се, с неговите татуировки. Той обикновено е много потаен относно татуировките си. Не говори много открито за тях. Кийт не е от онези момчета, които си правят татуировка само за да се каже, че я имат. Всяка рисунка за него е символична, по един или друг начин. Дали тази татуировка му напомня да бъде силен или символ на това през, което е преминал в живота си. Във всяко произведение на изкуството той открива  смисъл и има причина то да е там.

Символичното птица

Кийт разказва за първата си татуировка, че това е подарък от самия себе си за 24-я си рожден ден. Той решава да си татуира орел на дясната си плешка, защото по това време той е в Америка и се чувства много свободен и работи по музикалната си кариера.
Ърбън има и друга татуировка на птица, на вътрешната страна на предмишницата. Тя се вижда много особено, когато той свири на китара. Тази татиуровка представлява Феникс. Кийт много обича символиката зад тази история. Феникса е символ на прераждането, безсмъртието и задгробния живот. Кийт казва, че е минал през много трудности и смята, че това, което не ни убива, ни прави по-силни. И този Феникс му напомня това, всеки път когато погледне ръката си.

Любовни татуировки

Ърбън няма само татуировки на птици. На десния си бицепс той има сантиментален спомен – изписано името Никол. Кийт има друга татуировка посветена на нея – група на Селтик, с инициали “HMK”. Не е изненада, че е посветил татуировки на жена си- Никол Кидман, тъй като тя му помага да премине през някой много трудни моменти от живота си. Той използва татуировката „Селтик”, за да покрие друга татуировка – „Omni Vincit Amor”, в превод на български – „любовта побеждава всичко” . Този надпис му е напомнял за Ники Тейлър.