Никол Ричи изпитва страст към татуирането.  Тя има много татуировки. На китката, на глезена, по шията, по гърба, коремa и ханша.  Тези всичките татуировки са рисунки, които имат някакво значение за нея, с изключение на две, които са просто думи, които я описват.

Деветте татуировки на Никол

На врата си Никол има татуировка с фамилното си име „Ричи”, заедно с червена панделка, която е преплетена с лък.  По този начин тя отдава почит на биологичната си майка. На рамената си Никол има две малки крила. Те са оцветени в есенна комбинация от оранжево и червено. На корема и са татуирани чифт балетни пантофки, които можем да разпознаем в песен на баща и, Лайънъл Ричи, която е посветена на нея. На лявото и бедно има малка диадема. Двете китки на Никол също са украсени с татуировки. На едната има зодиакалния знак Дева, а на другата думата „Богородица” изписана като  „Virgin”. На кръста си Никол има татуировка на червена звезда, която съвпада с татуировките на двамата нейни добри приятели – покойният певец Aaliyah и Kidada Jones. И накрая, на левия и крак и глезена има татуировка на гердан с кръст на него. Нейната девета татуировка е благодарение на неин приятел в студио за татуировки, който си е играел с пистолета и и е направил пръски от точки на единия пръст.

Живота и в татуировките

 

Част от живота на Никол, може да бъде намерен в някой от нейните татуировки. Дали това е думата „Ричи”, която и помага да стане знаменитост, дали това са балеринските пантофи, които и дават спомен за една песен, написана за нея, дали това е звездата, която и на помня за приятел или религиозни символ във формата на броеница и кръст. Всяка татуировка разкрива нещо повече за Никол и нейния живот.