Певецът и композитор Пийт Дохърти е известен с таланта си в музиката, но и в рисуването и писането. Той е известен и с многото си татуировки по ръцете и торса, някой от които са по-лесно различими от други. Рок звездата се пребори освен с наркотици и съдебни проблеми, но и с изгубена любов. Някой от татуировките му имат ясна символика, други просто изглеждат странно.

Поредица от случайни татуировки

Някой от татуировките на Пийт се виждат добре и може лесно да се разбере какво представляват. Други се твърде малки, за да разберем какво точно значат. Пийт обича да си татуира смислени думи и фрази или значими имена в неговия живот. Повечето татуировки са доста малки, но ако се вгледате внимателно, ще можете да ги разчетете. За него една от най-важните му татуировки е изписаното име на сина му – Estile, но някой ще кажат, че действително е написано Astile. На дясната си гърда Пийт има татуирани думите  “Baby Shambles”, в знак на почит към един от музикалните му проекти. На лявата си ръка, Дохърти има израза „До сутринта”. Татуировките на Пийт не са само думи и фрази, някой произведения на изкуството са и украса.

На лявото му рамо има татуировка на сърце простреляно с лък, което е посветено на Кейт Мос, бившата му приятелка. На дясната му ръка можем да видим русалка, а на лявата от вътрешната страна, череп и кости.

Татуировките на гърба му

През 2009г. Пийт Дохърти си направи нова татуировка, но този път на гърба – думата „Wasteland“. Това е заглавието на любимото му стихотворение от писателя T.S. Eliot. Въпреки, че Кийт си е направил толкова много татуировки, не можа да издържи иглата върху седалището си. По средата на татуирането е прекъснал татуиста. В резултат, сега има татуировка, която гласи „Отпадъци”.

Премахване на част от миналото – След раздялата му с Кейт Мос, Пиит е решил да премахне лазерно татуировката на рамото си. Тя представлява лък със сърце. По този начин ще остави миналото зад гърба си.