Брат Пит е един от водещите мъже в Холивуд. Известен е с големия си репертоар от филми и с големия си талант. Въпреки че, през повечето време не показва своите татуировки, той има няколкото татуировки, които се крият под дрехи му. Трудно можеш, обаче да го накараш да говори за смисъла на татуировките. Брат Пит имал няколко временни татуировки, направени за някои негови филми. През последните няколко години си е направил няколко истински. През годините Анджелина Джоли си прави много татуировки по тялото и изглежда, че и Брат придобива интерес към това изкуство.

Символика на татуировките

Значението на някой от неговите татуировки е ясно, ако знаеш подробности за неговия личен живот и интереси. На лявата си ръка, близо до лакътя Брат има изписано на френски “Absurdites de l’existence”, в превод на български „абсурдите на живота”. За Брат Пит тази фраза на вярно означава много. Той иска винаги да си напомня, че трябва да живее живота си просто и че не трябва да го взима много на сериозно. До неговата татуировка „абсурдите на живота” има друга, приличаща на схема на Otzi, известен като Ледения човек.

През 1991г. Археолози намират неидентифицирано замръзнало тяло в италиански ледник. Те преценили, че мъжът е на около 5300 години, което го прави най-старата човешка мумия, намирана някога в Европа. Може би Брат избира неслучайно да направи тази татуировка в непосредствена близост до „Absurdites de l’existence,”, защото Otzi е нещо странно и интересно. Ледения човек доказва, че живота е непредсказуем.

Един много романтичен жест е, че Брат татуира рождения ден на Анджелина на корема си, на Кхмерски език – официалния език на Камбоджа, страната, от която тя осинови първото си дете. Нейния рожден ден е на 4 юни 1975 година. Брад също има голяма татуировка на долната част на гърба. Това е карта на дига в Ню Орлиънс, въпреки че изглежда като един куп линии без никакъв смисъл.Причината за татуировката е, че след урагана „Катрина” Брат и Анджелина купуват къща там и са много активни във възстановяването на града. Ню Орлиънс има специално място в сърцето на Брат и означава много за него и семейството му.