Пиърсинга на ушите е най-разпространения вид пиърсинг на тялото, не само сред жените, но и сред мъжете. Въпреки това, пиърсинг на ухото вече не е ограничен само до лоуб(меката част на ухото) пиърсинг, а има и доста други възможности за по екстравагантните хора. Днес пробиването на ушите е тенденция, която освен лоуб, включва трагус, хеликс, руук, конч, снъг, дейт. Сред тези ушни пиърсинги е и Анти-трагуса, който се прави точно срещу трагуса. Той се поставя на хрущяла точно над меката част на ухото. Този вид пиърсинг е много рядък, защото повече хора имат много малък анти-трагус хрущял и си мислят, че не е възможно да го пронижат. Но това не е вярно! Всъщност е възможно да получите този пиърсинг, дори ако анти-трагуса ви е много малък, с помощта на микро бижута. Така че, ако намирате анти-трагус за интересен пиърсинг, вие трябва да знаете повече за процедурата, която ви очаква и грижите, които трябва да полагате.

Информация

При анти-трагус пиърсингът се пробива хрущял, следователно този пиърсинг трябва да се направи с игла и никога с пистолет. Това е така, защото кожата на хрущяла е много дебела и пистолета не може да пробива дебелата зона. Пистолета е направен специално за меката част на ухото (лоуб пиърсинг). Следователно, ако някой ви препоръчва да промуши анти-трагуса с пистолет, никога не трябва да се съгласявате с това. Пиърсинг на хрущяла направен с пистолет може да доведе до инфекция. Нека да разгледаме малко повече информация относно този пиърсинг.

Процедура

Анти-трагус пиърсинг се прави с права или извита игла. Когато отидете в студиото за да се пробиете, може да се наложи да подпишете някой документи, дадени от пиърсъра. След това ще бъдете приканени да легнете на удобен стол, подобен на този в стоматологичен кабинет. След това ще почистят ухото ви с тампон и спирт и ще отбележат мястото на пробиване. Ако ви харесва местоположението на дупката се продължава нататък. Пробиването се извършва за части от секундата, а за болката някой казват, че е доста тежка, тъй като кожата в тази област е доста дебела. След като иглата се изважда, на нейно място се вмъква бижуто и се почиства областа отново.

Препоръчително е да използвате барбел през оздравителния период. След като пиърсингът е оздравял напълно е добре да го промените и да експериментирате с различни видове бижута. Едното нещо, което привлича хората към анти-трагус пиърсинг е неговата цена. Въпреки че цената му варира на различнните места, тя е по-евтина в сравнение с другите видове пиърсинг по тялото. Така че, преди да се насочите към тоя пиърсинг, проучете цените в различните студия.

Грижи за пиърсинга

Лечебния процес на анти-трагус пиърсинг отнема от 8 до 16 седмици, въпреки че понякога дори може да отнеме година за да се излекува напълно. През този период е най-важно да полагате грижи старателно. Вероятно през първите няколко дни ще страдате от кървене, болка, подуване. Все пак, това не трябва да остава за дълго време и ако е така, важно е да се консултирате с лекар или пиърсъра си веднага. Точно както всички други пиърсинги по тялото, той трябва да бъде почистван с физиологичен разтвор, по два пъти на ден. Винаги трябва да измивате ръцете си с анти-бактериален сапун, за да предотвратите инфекция.

Надяваме се, че тази информация за анти-трагуса ви е била полезна. След като сте си направили пиърсинга е изключително важно да следвате дадените ви инструкции, ако искате да се насладите максимално дълго на този пиърсинг без излишни проблеми.