Практиката на пиърсинга на ухото започва много назад във времето. Докато поддържането на хигиената по него време е била много трудно, това сега не е така. В действителност, грижите за нов лоуб пиърсинг изискват да се следва много проста процедура, докато раната се излекува. Трябва да полагате грижи редовно за да се предотврати развитието на всякакъв вид инфекция, към която кожата е най-склонна през периода на лечение. Това е така, защото една отворена рана е много чувствителна област. Представените тук грижи са рутинни, като сме включили и други допълнителни съвети, които ще помогнат на раната да се излекува гладко.

Грижи за лоуб пиърсинг

Пълното заздравяване на лоуб пиърсинг варира между 4-8 седмици. През това време той е много нежен и е склонен към развитие на инфекции, които могат да бъдат болезнени в много случаи. Като се грижите за новия пиърсинг е от съществено значение предотвратяването на подобни инфекции. Следвайте тези рутинни грижи за вашият лоуб пиърсинг.

 1. Новият пиърсинг трябва да се почиства поне 1-2 пъти дневно с анти-бактериален сапун, за около 3-4 седмици.
 2. Преди да го направите, винаги мийте ръцете си, защото те пренасят бактерии, които могат да доведат до инфекция.
 3. Накиснете пиърсинга в малко хладка вода.
 4. Вземете си течен анти-бактериален сапун и поставете няколко капки върху пиърсинга. Внимателно завъртете бижуто, така че сапунът да се разпространи равноверно в и около пиърсинга.
 5. Оставете го да остане за няколко миннути, докато се премахте коричката, която се е образувала.
 6. Измийте добре сапуна с чиста вода и чрез леко завъртане на бижуто се уверете, че сте отстранили всичкия  сапун. Използвайте хартиена кърпа за подсушаване. Опитайте се да изсушите пиърсинга напълно, тъй като не е добре да остава вода.

След 3-4 седмици продължете със същите грижи веднъж на всеки 2-3 дни. Въпреки всичко, следвайте внимателно и последователно инструкциите по-горе.

Съвети, които трябва да спазвате

Докато гореспоменатите грижи са важни, има и други неща, които трябва и не трябва да правите, докато се грижите за вашият нов лоуб пиърсинг на ухото.

 • Преди да си направите пиърсинг, се уверете, че пиърсъра е професионалист и че инструментите, кооито използва са напълно почистени. Понякога инфекцията се развива непосредствено след поставянето на пиърсинга, поради неправилна хигиена в студиото.
 • Не си играйте с пиърсинга и не го докосвайте, освен за почистване, защото могат да доведат до инфекции.
 • Признаците на инфекция на лоуб пиърсинг включват сърбеж, дразнене, зачервяване, подуване и отделяне на течност.
 • Ако подозирате че имате инфекция, в никакъв случай не премахвайте бижуто. Отидете при професионалист или на лекар за да ви помогнат.
 • Дори и да нямате инфектиран пиърсинг, не се опитвайте да премахвате бижуто преди пиърсинга да е заздравял напълно.
 • Можете да плувате след получаване на пиърсинга, но само за кратко време и в чисти и правилно хлорирани води. Избяхвайте плуването в морета, океани, езера и реки преди лоуб да е зарастнал.