Пиърсинг на веждите | FBM.bg – Татуировки, Пиърсинг

Пиърсинг на веждите

В днешно време веждата е един от най-честите избори за пиърсинг. Освен това веждите са едно от най-подходящите места за пробиване, поради по-дебелата кожа, отколкото по другите части на тялото. Пиърсингът на веждата изглежда много стилен и е много добър начин за изразяване на своята индивидуалност. Отличителната черта на този пиърсинг е, че той веднага се събелязва от вашият събеседник, поради факта, че хората най-често се гледат в очите.

Процедура

Процедурата за пиърсинг на веждата не причинява силна болка. Но в тази зона се намират голям брой кръвоносни съдове и поради тази причина този пиърсинг може да бъде придружен от обилно кървене. Пробиването на пиърсинг на веждата се извършва със специална игла. Мястото и дълбочината на пробиване се избира в зависимост от индивидуалните характеристики на веждата. Мястото се избира в зависимост от предпочитанията на клиента. Препоръчителна е зоната между средата на дъгата и върха на веждата.

Грижа

Грижите за пиърсинга на веждата много си приличат с тези на ухото. Следващите стъпки са малко досадни, но ще ускорят процеса на заздравяване. Човекът, който ви прави пиърсинга трябва да бъде първият, когото да помолите за съвет. Той вероятно ще знае отговорите на вашите въпроси.

Като начало, трябва да имате чисти ръце. Използвайте добри антибактериални сапуни, за да миете ръцете си. По-добре е ако сте под душа или туку-що излезли. Парата ще направи пръстените или бижутата по-лесни за обръщане, без труене.

Пиърсингът на веждата трябва да се дезинфекцира два пъти дневно, обикновенно сутрин и вечер. Антибактериален сапун може да се използва за насапунисване около пиърсинга, което ще премахне търкането. След това приложете дизенфектант щедро в двата края на обецата. След използването му, може да поставите марля през нощта за първите няколко седмици. Добре е да сменяте редовно калъфката на възглавницата си, за да не се задържат бактерии, които биха могли да доведат до инфекции. Някой лекари препоръчват антибактериален мехлем. Други лекари казват, че това удължава лечебния процес. Така че, решете сами.

По време на лечебния процес, образуващитите се корички, може малко да изтощят пиърсинга. Не забравяйте, че бижутата трябва да си останат на мястото, за да действат като дренаж. Ако бижуто е твърде голямо за правилно отводняване, следва да бъде заменено с по-малък размер. Преждевременното премахване на обецата може да позволи на заразената дупка да се затвори. Изтичането е нормално, но ако чувствате, че отделянето става по-дебело и по-тъмно, моля свържете се с лекар за повече съвети.

Целия лечебен процес трябва да отнеме между 6 и 8 седмици. Пазете пиърсинга от козметика, като грим, продукти за коса, лосиони, кремове и гелове. Козметичните продукти съдържат много различни съставки и могат да предизвикат дразнене и инфекция.

  • По време на лечебния процес избягвайте слънчеви бани, горещи сауни и др.
  • Трябва да внимавате да не закачите с дрехите си новия аксесоар. Широките и чисти дрехи са задължителни, поне докато свикнете с новата си придобивка.
  • Изчакайте докато пиърсингът е оздравял напълно преди извършване на усилена физическа дейност, както спортове или дори борба с възглавници.

След като пиърсингът е напълно излекуван можете да сменяте вашето бижу, когато пожелаете. За да избегнете усложнения, винаги трябва да носите качествени бижута с подходящ размер и дебелина.

Рискове
  • Инфекция: При липса на адекватни грижи инфекцията може да доведе до образуване на белези и дори до отравяне на кръвта
  • Алергична реакция: Някой хора са алергични към определени метали и осъзнават това само по време на пиърсинг. Възпаление, съчетано с проблеми в дишането, могат да доведат до хоспитализация.
  • Увреждане на нервите: Ако пиърсингът не е поставен внимателно, може да засегне нерв и да направи прилежащата зона лишена от всякакви усещания.

Отиди най-горе