Много хора избират Хеликс пиърсинг заради модата. Като става дума за аксесоари и пиърсинг, ухото е много популярно място за получаване на най-различни видове пиърсинг. Най-простият е този, който се поставя на лоуба. Хеликс пиърсинг е следващият най-добър след лоуба и Хеликс може да изглежда наистина стилен и модерен.

Хеликс пиърсинг се поставя на извитата част на горните части на ухото. Ако докоснете тази част на ухото си, ще осъзнаете, че пробиването на тази част боли неимоверно, когато е пробита, тъй като тя е изключително чувствителна. По тази причина рискът от инфекция е много висок в сравнение с другите видове пиърсинг и това изисква повече време и внимание за да се излекува напълно.

Болката от Хеликс пиърсинг не е нещо, което ще бъде комфортно за всеки, така че ако искате да си направите този пиърсинг, трябва да намерите смисъл в решението си предварително. Това не е лесен за получаване пиърсинг и времето за лечение може да отнеме от 2 до 12 месеца за пълното зарастване. Това е доста дълъг период от време за зарастване на пиърсинг на ухото, така че трябва да бъдете изключително предпазливи и напълно сигурни, когато решите да отидете да си правите хеликс пиърсинг.

Процедура

Процеса на правене на пиърсинг не е много различен от начина по който се извършват другите пиърсинги. Използването на пистолет за пробиването на хеликс не е възможно. Може да се използва само стерилна игла за пробиването, която се изважда след като е поставено бижуто.

Нормално е да се наблюдава много сърбеж, подуване, зачервяване и болка, особено в ухото, няколко дни след като е направен пиърсинга. Това е напълно обичайно, тъй като тялото се нуждае от известно време за да свикне с този външен агент. Пистолет не може да се използва за тази процедура, тъй като силата и внезапния шок биха могли да увредят хрущяла.

Грижи за Хеликс пиърсинг

Грижите за Хеликс пиърсинг трябва да се извършват с много внимание, тъй като има много висок риск от инфекция и заразяване. Първото най-важно нещо е да не докосвате пиърсинга през първите 2-3 дни. Съзнанието ви подтиква да се докосвате до пробитата част, но не трябва да го правите. След известно време можете да започнете да го докосвате без дискомфорт, но трябва да сте сигурни, че ръцете ви току-що са били измити. Избягването на всякаква инфекция е много важно и това може да се постигне само като следвате инструкциите и поддържате висока степен на чистота и хигиена.

  • Спете на противоположната на пиърсинга страна, за да намалите напрежението върху него.
  • Не сменяйте бижуто през първите 2-3 седмици най-малко. Изчакайте зарастването на пиърсинга.
  • Винаги преди да докосвате пиърсинга, измивайте ръцете си с антибактериален сапун.
  • Пазете се от директни и груби контакти в областа.
  • Избягвайте къпането в морета и езера.
  • Използването на спрейове и козметични продукти в областта не е препоръчително.
  • Внимавайте докато се обличате и събличате да не закачите пиърсинга.

Времето за лечение на Хеликс пиърсинг означава, че трябва да се грижите за него много по-дълго време от всеки друг пиърсинг. Ако по някакъв начин сте получили инфекция, може да имате много проблеми и усложнения. Така че, трябва да бъдете много внимателни и много грижовни. Знаейки всичко това, трябва да ви е станало ясно защо трябва да бъдете напълно подготвени и уверени, преди да си направите Хеликс пиърсинг.