Индъстриал пиърсинг може да бъде нещо, което е необичайно в сравнение с простия пииърсинг на ухото (лоуб). Индустриалният пиърсинг получава името си, защото изглежда като парче от скелета, което се използва за да държи рампи и проходи около сградите. Той е дълъг пиърсинг, който се поставя в две различни дупки, за да се прикрепи към ухото и най-често свързва Helix с Anti-Helix, чрез дълъг барбел. Индъстриъл може да се поставя под различен ъгъл в зависимост от формата на ухото. Тези пиърсинги са все по-популярни в наши дни за по-младите хора.

Има правила и разпоредби за получаване на пиърсинг, като това, че малолетни и непълнолетни не се допускат без присъствието на техен родител или настойник. Лесно можете да пренебрегнете това правило, като извикате свой пълнолетен приятел, но той не носи отговорност за вината ви. Индустриалният пиърсинг по принцип минава през ухото в горната част от едната страна до другата, но днес хората опитват различни неща. Едно от тях е присъединяването на устните си или прекарвайки пиърсинг през носа си. След като сте направили това решение, няма връщане назад, защото ако премахвате всеки вид пиърсинг може да ви оставят белези.

Правият барбел е най-честият тип индустриален пиърсинг, но има много повече варианти. Можете да получите обеца тип верига или приличаща на въже.

Пълното заздравяване може да отнеме от 8 до 16 седмици.

  • Почистване: Никога не използвайте тампони със спирт, водороден прекис или метилиран спирт за да почиствате вашия пиърсинг. Те убиват бактериите, но също така е възможно да унищожи част от вашата плът. Мъртвата плът след това става лесно заразима. Никога не използвайте кърпа, за да подсушите вашия пиърсинг, тъй като те пренасят бактерии. Хартиените кърпи са най-безопасни. Почистването трябва да се извършва най-малко по два пъти на ден с физиологичен разтвор.
  • Спорт: Бъдете внимателни да не изгубите пиърсинга случайно, когато спортувате или вършите тежък физически труд. Може да използвате превръзка, за да ги защитите, но след това я премахнете и измийте пиърсинга възможно най-скоро. Потта причинява раздразнение така, че е препоръчителен душа след упражнения.
  • Пушенето забавя заздравителния процес, като потиска имунната система и кръвообръщението на кожата.
  • Плуването не е забранено, докато зараства вашият пиърсинг, но трябва да се плува само за кратки периоди в басейни, които са напълно дезинфекцирани. Ако плувате в океана или в морето, не е добре да го правите след проливен дъжд. Оттичането на дъждовните води често съдържат бактерии и паразити.