Пиърсинг на устните | FBM.bg – Татуировки, Пиърсинг

Пиърсинг на устните

В днешно време хора са луди по пиърсинга по тялото. Пиърсингът на устните става все по-популярен в наши дни. Той прониква в устните и в областтва около устните, които могат да бъдат пробити по най-различни начини.

История

Пиърсингът на устните за вмъкване на предмети в тях е много широко разпространено по целия свят, обаче само две племена си поставят пръстени или обеци: племето на Догоните от Мали, и Нуба от Етиопия. Сред Догоните пиърсингът на устните има религиозно значение. Всички пиърсинги на устните, които се практикуват по света се извършват с лабрети, които могат д абъдат болт на дърва, слонова кост, метал и др. Сред племената от Централна Африка и Южна Америка лебрет пиърсинг се разтяга до изключително големи размери и са поставяни големи дървени или глинени плочи.
Сред древните Ацтеки и Маи лебрет пиърсинг е запазен за мъжките членове на висшите касти. Те носят прекрасни лебрети, изработени от чисто злато във формата на змии. Местните Американци от Тихоокеанския северозапад и Инуитските народи от северната част на Канада и Аляска носели модерни лебрети от бивни на моржове, черупки на охлюви, кости и дърво.
Племето Макололо от Малави носели плочи в горната устна наричани Пелеле. Африканският изследовател д-р Ливингстън е попитал главатаря на племето за причина да го правят и получил изненадващия отговор „За красота! Те са красиви неща, които жените притежават. Мъжете имат бради, а жените нямат. Каква жена би била тя, ако не носи Пелеле.“

  • Анкети

    Каква татуировка искате да си направите?

    View Results

    Loading ... Loading ...

Отиди най-горе