Пиърсинг на пъпа | FBM.bg – Татуировки, Пиърсинг

Пиърсинг на пъпа

Пиърсингът на пъпа е един от най-популярните пиърсинги по тялото днес. Той добива голяма популярност, когато моделът Кристи Търлингтън показа своя пиърсинг на модно шоу в Лондон през 1993г. Акредитирането на пиърсинга е на видео клип на песента Cryin’ на Aerosmith през 1993г., където Алиша Силвърстоун има пиърсинг на пъпа направен от Пол Кинг. Широкото възприемане на този вид пиърсинг се е дължало на лесното укриване на пиърсинга с облекло. В наши дни пиърсинга на пъпа е популярен сред тинейджъри между 12 и 15 годишна възраст.

Лечение:

Пиърсингът на пъпа може да се излекува много бързо и без проблеми, като пиърсинга на ухото или може да отнеме много повече време за лечението му. Заздравяването обикновенно отнема по-малко от 6 месеца, но зависи до голяма степен от грижата за обецата и доброто почистване. Ако се инфектира, може да възникнат сериозни усложнения, като постоянни белези или дори смърт.

За разлика от повечето пиърсинги по тялото този е един от малкото, който обикновенно не се отхвърлят, въпреки, че отхвърлянето е по-високо от пиърсинги като този на ухото.

Въпреки че пиърсингът на пъпа е модерен и може вашият корем да изглежда по-привлекателно, има някой рискове.

  • Анкети

    Каква татуировка искате да си направите?

    View Results

    Loading ... Loading ...

Отиди най-горе