Бридж пиърсинг се разполага норизонтално на кожата на върха на носа между очите. Закръглените и правите барбели са най-често използвани, докато пръстените са по-рядко срещани. Този вид пиърсинг има доста висок процес на отхвърляне, затова се среща по-рядко.

По начало Бридж пиърсинг е повърхностен пиърсинг(surface piercing) и затова се различава от другите два типа пиърсинг на носа. Като сърфейс пиърсинг много често той отнема повече време за зарастване от другите два типа пиърсинг на носа.

Много хора си мислят, че Бридж пиърсинг може да предизвика проблеми с очите, а други смятат, че инфекции от този вид пиърсинг може да се разпространят чак до мозъка чрез синусите. Това не е вярно! Усложненията не могат да станат толкова сериозни. Единствено не трябва да бъде пренебрегван рискът от отхвърляне.
Алергична реакция към бижутата може да развият много хора. Някой могат да бъдат алергични към различните видове метали. Затова се използва неръждаема стомата докато зарастне дупката. Бижуто се сменя само когато пиърсингър е оздравял напълно. Болката от Бридж пиърсинг не е много значима. Въпреки това при всеки човек чувствителността към болка е на различно ниво.

Най-важното при Бридж пиърсинга е да се запази мястото чисто.

  • Избягвайте да докосвате пиърсинга с неизмити или мръсни ръце.
  • Използвайте физиологичен разтвор за да запазите мястото чисто и да се намали риска от инфекции.
  • Въздържайте се от игра с бижуто или въртенето му, докато го почиствате.
  • Не сменяйте бижуто преди да е зарастнала напълно дупката.
  • Избягвайте поставянето на грип около зоната на пиърсинга.

Ако се развие инфекция не махайте обецата тъй като това ще запечата инфекцията под кожата, което може да доведе до развитие на абсцес. Ако инфекцията изглежда да е сериозна, тогава се консултирайте с професионалист.