Много хора ще признаят, че е необходимо време за да намерите качествен татуист, но дали ще им се доверите да ви забият и игла за пиърсинг? Много от основните правила за търсене на татуист се прилагат и за намирането на добър пиърсър. Риска от бедствие е абсолютно същия.

Отделете малко време

Да си направите пиърсинг за първи път е вълнуващо. Също е по-лесно да се решите да го направите, защото не е ангажимент за цял живот, както татуировката. Но защо да харчите трудно спечелени пари или да търпите болка и дискомфорт от грешката на някой неопитен. Отделете малко време за да намерите наистина добър пиърсър, за да сте уверени.

Посетете няколко студия

Представете си, че пазарувате и обикаляте магазините за да намерите по-добра стока в следващия магазин или поне на по-евтина цена. Ако имате няколко студия във вашия район, посетете колкото можете повече от тях. Вие заслужавате най-доброто! Ако живеете в град само със един пиърсър, силно ви препоръчваме да се разходите до друг град.

Проверете му портофилиото

Дори пиърсърите обикновенно имат портофилио, особено ако се гордеят с работата си. Обърнете внимание на пиърсинги, които са правили в миналото. Излеждат ли добре? Признаваме, че е трудно за нетренирано око да забележи малки пиърсинг грешки, но някой неща могат да се забележат.

Говорете с приятели

Вашите приятели могат да ви бъдат много полезни. Ако имат добър опит, вероятно ще ви препоръчат техния пиърсър, но ако имат лош опит, бъдете сигурни, че ще ви посъветват да не правите същата грешка. Разпитайте наоколо. Ако срещнете на улицата някой с нетрадиционен пиърсинг, не се притеснявайте да го попитате къде да си го направили. Повечето обичат да приказват за изкуствата по тялото си.