Твърди се, че пиърсинга на ухото е най-старият и най-разпространеният вид пиърсинг. Въпреки това, до преди няколко години, е ограничен само до лоуб пиърсинг, на който се подлагаха най-често жените. В днешно време можете да получите и други видове пиърсинг на ухото, които включват: трагус пиърсинг, дейт пиърсинг, индъстриал пиърсинг, конч пиърсинг и др. Освен това, вече не са ограничени само за жените, но и все повече и повече мъже продупчват ушите си. В следващите редове ние ще говорим за руук пиърсинг , който е един от най-трудните, но доста популярен, особено сред младежите.

Процедура

Руук пиърсинг се прави на зоната малко над ушния канал. Действително се прави по дебелия хрущял, който се намира между вътрешната и външната абсида на ухото. Тъй като тази част на ухото съдържа дебел хрущял се казва, че е труден вид пиърсинг. Всъщност е по-лесно да се направи такъв пиърсинг на хора, които имат ясно изразен руук хрущял. Руук пиърсинг може да бъде много болезнен поради факта, че иглата трябва да мине през дебел хрущял. Въпреки това, ако сте запалени по руук пиърсинг не трябва да се притеснявате от болката, но първо погледнете внимателно процедурата.

  • Важна стъпка, която трябва да предприемете преди да си направите руук пиърсинг е да разпитате за студио и за пиърсър. Попитайте хора, които имат такъв тип пиърсинг.
  • Когато стигнете до студиото на определения ден, ще трябва да покажете доказателство за възраст и също така може да се наложи да подпишете някой документи, ако сте извън България. Добра идея е да вземете приятел или родител заедно с вас. Преди пиърсъра да е започнал процедурата, убедете се, че иглата е нова или е дезинфекцирана. Също така, уверете се, че носи ръкавици.
  • Пиърсъра ще ви помоли да легнете и да завъртите главата си на една страна, в съответствие с ухото, което искате да пробивате. Първо пиърсъра ще почисти напълно ушите ви и след това ще пробие хрущяла ви с игла под формата на кука. След това ще бъде поставено бижуто, което сте си избрали, в дупката.
Бижута и обеци

Точно както всички при всички други пиърсинги, най-добрите бижута са тези направени от титам. Някой хора препоръчват използването на стоманени обеци за руук пиърсинг. Малки извити барбели са най-използваните бижута, когато става въпрос за руук пиърсинг. Преди да получите вашият пиърсинг, ще ви помолят да си изберете бижу. След като бижуто е поставено в дупката, не го сменяйте преди да е напълно излекуван пиърсинга. Също така никога не използвайте евтини обеци за руук пиърсинг, тъй като това може да доведе до инфекция.

Грижа за пиърсинга

Както казахме по-рано, болката от пиърсинга е много тежка и има вероятност да остане за няколко дни. Освен това шансовете за инфекция са високи. Затова е важно да се грижите старателно за пиърсинга по време на оздравителния период. Пълното зарастване на руук пиърсинг може да бъде между 2 и 12 месеца, за различните хора периода е различен. Важно е през този период почистването. Накисването на пиърсинга във физиологичен разтвор най-малко два пъти на ден е важна част от грижите. Също така, ако сте с дълга коса, връзвайте я по време на лечението, за да не се оплита в пиърсинга. Ако имате зачервяване, секреция, подуване и болка не губете време, а се консултирайте с професионалист.

Надяваме се да сте получили някаква представа за руук пиърсинг след прочитането на тази статия. Какво чакате? Намерете професионален пиърсър и отивайте към студиото за да украсите ушите си.