Светът не може да бъде по-добър. Има толкова много начини да се промените и да изглеждате по-добре. Никога не е излишен елемента на изненадата. Някой от тях са по-болезнени, отколкото други, но нищо не идва наготово, без цена. Пиърсингът е бил около хората от много дълго време и те са го приемали и го приемат все по-добре в наши дни. Можете да си направите пиърсинг почти навсякъде. Концепцията е почти една и съща, но името се различава в зависимост от местоположението.

Процедура

Снъг е основно региона над анти-трагуса по ушната мида. Той е изпъкнала част на хрущяла което го прави лесен за пробиване. Процедурата е доста проста. Първото нещо, което професионален пиърсър прави, е да маркира входните и изходните точки на иглата с маркер. Използва се упойка, така че да не чувствате болка, когато иглата пронизва ухото ви. След почистване на региона с дезинфектант, действително пиърсингът се слага веднага след като е пробита дупката. Преди процедурата не трябва да се колебаете да попитате, дали иглите са стерилизирани и безопасни за използване. Ако имате някакви съмнения просто си направете разходка и напуснете студиото.

Болка

Една от най-големите загрижености на хората, когато става дума за снъг пиърсинг е дали боли. Верният отговор ще бъде: Да, много! Налице е остра болка, когато иглата влиза в контакт с ухото. Въпреки, че всеки има различен праг на болка, за тези, които не могат да се справят с нея, добър вариант е да натриете мястото със лед, преди да се направи пиърсинга. Най-често се инжектира упойка, така че болката от която трябва да се притеснявате е единствено от иглата на упойката.

Рискове

След като сте получили пиърсинга, коефицента на заразяване или отхвърляне мигрира според грижата, която полагате за него. Вие ще трябва да го почиствате редовно със солена вода, за да измиете мръсотията и бактериите.

 

  • Инфекция: Ако не се грижите правилно за пиърсинга, това може да доведе до инфекция. Заразеното ухо почервенява, надува се и изпуска вода. В някой екстремни случаи гной изпълва ухото и най-добрият избор е да се отправите към лекар, преди състоянието ви да се влоши.
  • Травма: Нараняване може да се получи при активно спортуване. Внимавайте да не закачите пиърсинга с дрехите си. Препоръчително е да се избегнат всички тежки дейности за най-малко един месец или до пълното зарастване. Също трябва да се избягва спането на пробитата страна за да се избегне отхвърляне или миграция
  • Раздразнение: Често се получава раздразнение поради използването на силни гелове или спрейове за коса, както и сапуни. Ако имате подобни симптоми, поради същите причини, трябва да промените производителя.
Грижа за пиърсинга

Грижата за снъг пиърсинг се състои основно в почистване със физиологичен разтвор. Направете разтвор, като използвате 1-2 чаени лъжички сол и 1 чаша вода. Направете малки топчета памук. Накиснете едно от тях в соления разтвор и пред огледаталото натиснете топката и много внимателно разтъркайте за да се отмие мръсотията. Хвърлете памука и повторете процеса с друг такъв за около 4 минути. Изпълнявайте процедурата по два-три пъти на ден. Добре пробитото ухо обикновенно отнема 8-10 седмици за лечението. За да се излекува напълно може да отнеме повече от година.

Съвети:
  • Сложете лед на пиърсинга за облекчаване на болката.
  • Нанасяйте разтвор на натриев хлорид ежедневно за почистване на района.
  • Спрете на противоположната на пиърсинга страна, за да намалите напрежението върху него.
  • Винаги преди да докосвате пиърсинга, измивайте ръцете си с антибактериален сапун.
  • Не сменяйте бижуто през първите 2-3 седмици най-малко. Изчакайте зарастването на пиърсинга.
  • Не използвайте слушалки на ухото, където е новият ви пиърсинг. Това може да усложни нещата и да удължи лечебния процес.

Бижута се предлагат в голямо разнообразие от размери, форми и цветове, дори и материали. Ако наистина се интересувате от получаването на снъг пиърсинг, поразровете се и прочетете нещо повече за него. Информацията никога не е излишна, а и не боли, нали?