От доста време пиърсинга на ухото, който е най-популярният вид пиърсинг по тялото, не е ограничен само до лоуб. Вместо това той се превърна в изразяване на мода и предпочитания. Един такъв уникален е трагус пиърсинг, който се прави на малкия хрущял, който се намира точно извън ушния канал. Някой хора, които са си направили този пиърсинг, казват, че пробиването на трагуса не е много болезнено. Основната причина за това е, че тази част на ухото няма много нервни окончания. Въпреки това хрущяла на тази част от ухото е много дебел, поради което трябва да се приложи по-силен натиск. Заради това пробиването на може да ви причини дискомфорт. Поставянето на този пиърсинг трябва да е абсолютно точно и размера на бижуто не трябва да бъде прекалено голямо. Ако сте авантюристична личност, може би това е едно отлично място за вашият нов пиърсинг. Трябва да имате предвид че пиърсинга не е за всеки и освен болката на която се подлагате, трябва да полагате определени грижи. Така че, ако се чувствате достатъчно уверени за да преминете през всичко описано по-долу, не се колебайте!

Процедура

Трагус пиърсинг обикновено се прави с малка куха игла (18G). Извита игла също върши работа. Малко праче корк се поставя във отвора на ушния канал от вътрешната страна на трагуса. Това се прази, за да се предотврати навлизането на нежелани частици в ушния канал. Малкият корк служи за хващане на иглата докато тя преминава през хрущяла. Трагус хрущяла е доста дебел. При пробиването на този пиърсинг трябва да се прилага повече натиск за пробиването в сравнение с всеки друг пиърсинг по тялото. Докато пиърсъра извършва процедурата трябва да държите главата си неподвижна. Най-добрият начин за това е да легнете по гръб.

След като е направена дупката в хрущяла на трагуса, бижуто се вмъква през нея. Има широка гама от бижута на разположение, които могат да бъдат използвани за трагуса. Изборът е изцяло ваш. Много хора, които си правят трагус пиърсинг предпочитат използването на пръстени с мъниста. Те са много притни на вънщен вид и ще ви направят ултра стилни. Прекарайте известно време в търсене на правилното бижу, което може да ви направи да изглеждате и да се чувствате добре.

Грижи за пиърсинга

Раната от пробиването на трагуса може да отнеме от 4 до 11 месеца за пълното зараастване. Времето за лечение на трагуса всъщност зависи от размера на пробития хрущял. По време на оздравителния е необходимо да защитавате раната от влошаване. Има много неща, които можете да направите, за да ускорите процеса на зарастване на трагус пиърсинга.

Никога не докосвайте пиърсинга с мръсни или немити ръце. Немитите ръце съдържат бактерии и други микроорганизми, които могат да причинят инфекция. Почиствайте пиърсинга с качествен антибактериален сапун. Избягвайте излишното докосване до пиърсинга. Това ще помогне в лечението, както и в предотвратяването на инфекция. Приемайте добавки от витамин C и цинк, които ще подпомогнат процеса на зарастване. Не променяйте бижуто докато не забележите пълно възстановяване от болка, зачервяване, подуване и кървене.

Инфекции

Причини:
Една от най-честите причини, които могат да причинят инфекция на пиърсинга е неправилната грижа. Изключително важно е да почиствате пиърсинга най-малко 2-3 пъти всеки ден с физиологичен разтвор по време на оздравителния процес. Много хора стават невнимателни след като се пробият и това може да доведе до инфекция много лесно, ако не полагате правилните грижи. От друга страна, почистването на пиърсинга прекалено много пъти, също може да стане причина за раздразнение и инфекция. Друга причина за инфекция може да е носенето на неправилен вид бижута. Затова е важно да се носят бижута, които са направени от платина, злато или титан по време на лечебния процес. Бижута изработени от евтини материали увеличават риска от инфекция. Освен тези причини ако пиърсингът не е направен от опитен пиърсър, който не подържа добра хигиена е много вероятно да се появи инфекция.

Симптоми:
След като си направите трагус пиърсинга е вероятно да има някакъв вид оток и болка. Това е съвсем нормално и болката ще си отиде след няколко дни. Въпреки това ако откриете нещо нередно след около седмица има вероятност вашият пиърсинг да е заразен. Ако се зарази трагус пиърсинга може да се появи зачервяване и възпаление. Наред с това има възможност да се развият рани около пиърсинга. При някой тежки случаи може да се наблюдава изхвърлянето на жълтеникава или зеленикава течност, която има лоша миризма.

Лечение:
Когато изпитвате тези симптоми, присъщи за инфекция, първото нещо, което НЕ трябва да правите е да премахнете бижуто. При никакви обстоятелства не трябва да го правите, защото може да се затвори дупката и инфекцията да остане в тялото ви, което може да ви причини други проблеми. Ако установите, че вашият трагус пиърсинг е заразен, трябва да се консултирате незабавно с вашия лекар, който ще ви препоръча лечение, необходимо за да излекувате инфекцията. Междувременно можете да продължите да накисвате пиърсинга в разтвора на морска сол. Въпреки това, уверете се, че не използвате повече сол, отколкото се препоръчва. Някой хора препоръчват употребата на алкохол или пероксид за лечение на заразения пиърсинг, но това само ще раздразни кожата повече, което може да влоши инфекцията. Друг начин за лечение на трагус инфекция е чрез антибиотичен крем, който се препоръчва от лекаря или пиърсъра.

Наличието на инфекция на трагус пиърсинга може да бъде много разочароващо и най-добрият начин е да се вземат мерки за предотвратяване. По време на оздравителния период, избягвайте да докосвате пиърсинга с ръце, освен като го почиствате. Преди почистване, никога не забравяйте да измиете ръцете си с анти-бактериален сапун, така че да не внасяте допълнителни бактерии. Като подходяща грижа на трагус инфекция е важно също така да се уверите, че тя се лекува бързо. Така че, опитайте се предотвратявате заразяването на пиърсинга, за да можете да му се насладите пълноценно.