С всяко лято установявам как нараства броя на хората, които се татуират.  И най-често плажът става мястото,  на което виждаш все възможни неща.  Както можеш да срещнеш истински, ходещ шедьовър на татуировъчното изкуство, така и можеш много да се озадачиш с точно какво е искал да каже автора, в случая този, който се е татуирал.

Най-често виждам мъже посещавали фитнес специално за този момент,  в който спокойно ще съблекат добре тренираните си тела ,  обмислено  татуирани с нещо достатъчно славно и мистично като дракон, тигър, феникс,  някой и друг звяр или необясним трайбъл.

Разбира се срещат се и представители на всички възрасти, и татуировки от различни „течения“. Неизменни са крилата, китайски йероглифи и плетеници на кръста, които ако са рисувани без въображение и финес, правят жената да изглежда доста “долно”… Тук –там се появяват  дами с бодлива тел на бицепса от времето когато Памела Андерсън се появи с такава  татуировка в филма „Бодлива тел“.

06_neck

Историята познава и други последователи повлияни от филмовите татуировки,  но за съжаление не успели да вникнат под повърхността, както един мъж, който пиеше шотове в бар край плажа, пушеше пура, а на врата му  се виждаше идеално изкопирана татуировката от героя на Вин Дизел във филма „Трите хикса“. Два от трите се виждаха, че не са хиксове,! ( Три хикса означават, че си спрял да пиеш, да пушиш и да употребяваш наркотици)

Има нещо смущаващо и в не добре премерената  патриотична татуировка  на огромно, но деликатно -окосмено шкембе,  гласяща  „В ИМЕТО НА ДЕДИТЕ“.  Наистина ли мястото на „ДЕДИТЕ“ е там?

Стигаме до моите любимци,  хората, които за добро или не са татуирали оригинална, собствена идея. В личната ми класация за този сезон са момче, което имаше татуирано семпло Кръгче от вътрешната част на левия си бицепс.

На въпроса ми, дали това не е символ на Кръговрата на живота, бекрайността на Вселената, смисъла на Живота,  той отговори: „Ами не,  т‘ва е капачака от бира,  една вечер мноо се напих с приятели и си я очертах на ръката с машинка…..

Симатпична мацка на около 26г, от Люксенбург, на чиито бедра отзад,  високо , точно под дупето, с красив ръкописен шрифт беше изписано El Pasado“, на лявото и „El Futuro“, на дясното. Сами се сещате кое е по средата?!? Ами настоящето…

bmw-logoИ  на финала искам да споделя за най-впечатляващите за мен татуировки през тази година, до тук Случайно станах свидетел на среща на фенове на BMW, в едно крайпътно заведение под Балкана. Един господин от групата имаше на двата цели прасеца, съответно  на единия емблемата на BMW, а на другия емблемата на FC Bayern Munchen. Безкомпромисен, “die hard” фен, respect!

Аfc-bayern-muchen-logo-tattoo412 в един препечен следобед,  минавайки край леко кисело кафене в притихналия софийски квартал Лозенец, погледа ми попадна на мъж в гръб, който  съсредоточено обясняваше нещо на седналите наоколо други мъже. И от прасеца му ме гледаше татуиран портрет на Osama bin Laden! Наистина! Исках да спра и да попитам за обяснение защо точно това си е татуирал, но не посмях да наруша дзен момента им.

В заключение мога да каза, че лятото още не е свършило и има шанс да срещна нещо кой знае какво!