Една от най-популярните татуировки, която сме виждали при мъжете е тая на бик. Може би примамени от яростния вид или размера на животното хората си го татуират по себе си. Ако сте любопитни погледнете по-долу различните значения, които притежават татуировките на бикове.

Агресивност

Виждали ли сте някога разярено стадо бикове? Ако не сте трябва да благодарите на господ за това или поне да се молите да сте зад телевизора. Дали е анимиран или игрален филма, биковете носят в себе си нещо зловещо и страшно, тъй като когато тичат към вас те ви гледат в очите с ужасяваща решителност. Не е чудно, че хората си татуират бикове за да покажат своята агресия.

Сила

Друга причина поради, която може да имате бик по тялото си е огромната им сила. Техния гневен рев се сравнява с гръмотевиците и често бикове са били пренасяни в жертва на морските богове. Те са свързвани с явления като светкавици, силни бури, урагани и океански бедствия.

Защитник

Бикът също се разглежда като силен защитник, поради изключителната си физическа сила. Тъй като бика обикновенно се счита за бащата на стадото, неговия дълг е да пази стадото. Сигурността и охраната са главното едно от значенията на тази татуировка.

Мъжество

Бикът честе се разглежда като символ на плодородието и мъжествеността. Това плодородие е от комбинацият от мощта на слънцето, огъня и светлината. В хиндуистките вярвания, бог Шива, изключителното изображение на мъжественост винаги е придружен от бял бик. Бика е символ на сексуална енергия и мъжество.

Бавни и слабоинтелигентни животни

Докато всички тези значения на татуировка на бик определено са ласкателни за мъжете, които я носят има и значение, което често е пренебрегвано. Марак да е вярно, че бика се свързва с огромна физическа сила и мощ, също така е вярно, че умствените възможности на бика, често са засенчени от силата. Когато трябва да се мисли логично бика е много по-бавен в сравнение с други по-малки животни.

Други значения:

  • Незабавно унищожение
  • Смърт (черни бикове)
  • Краткосрочна памет
  • Постоянство
  • Хармония

Татуировката е нещо, което ще остане върху вас през остатъка от живота ви. И докато копнеете да получите рисунка върху тялото, осъзнайте, че във всяка една татуировка има смисъл, който в съчетание с добър дизайн може да бъде много добро допълнение.