Драконите са митологични същества, които са изключително красиви и страховити. В митологичните книги тези същества са описани като голям крилат, огнедишащ звяр с огромни нокти. Значението на татуировката на дракона е различно във всяка култура. На изток татуировката се смята, че предвестник на щастие и плодородие, а на изток дракона се смята, че е въплащение на злото, също така, че е онищожител на дома. Има различни драконови татуировки – селтик, японски, китайски. Най-често тези изображения са на горната част на ръката, гърдите, кръста и глезените.

Японски дракон

Драконите са важна част от японската митология. Честно японските дракони са изобразени в облаците. В Япония съществува вярване, че първия император е потомък на дракон. Много често, хората, които защитават японското кралско семейство имат татуировка на дракон. Тези митични същества, според японските вярвания нямат крила, имат глава на камила, лапи на тигър, нокти на орел, люспи на шаран, дълги мустаци и на врата могат да имат бижу. Японските драконови татуировки символизират сила, семейство, защита на дома и семейството, а също и дълголетие.

Има различни видове японски татуировки дракон, който има различни значения. Нека да видим какви са те:

  • Sui-Riu: Това е цар дракон. Той е предшественик на дъжда.
  • Han-Riu: Това е най-големият дракон на всички и той има ивици по тялото.
  • Ка-Riu: Той е малък змей, който е червен на цвят.
  • Бебе-Riu: Предвестник на късмет е бебе Riu дракон.

Китайски дракон

Драконите в китайската култура са свързани с мъжество и с най-голямото едноцифрено число 9. Татуировката дракон символизира интелект, сила, късмет, здраве, хармония и благоговение. Както и в Япония, така и в Китай тази татуировка се свързва с дъжд. Също така, дракона има свръхестествени сили. Нека сега да видим китайската символика на татуировката дракон.

  • Рогат дракон: Смисъла на тази татуировка е, че този, който я притежава избира да бъде силен, както на думи, така и на действия.
  • Земен дракон: Този дракон властва над земята.
  • Жълт дракон: Той символизира знанието.
  • Небесен дракон: Този дракон защитава боговете. Хората, които имат силни духовни вярванния, решават да си направят тази татуировка.

Тигров дракон

В ориенталските култури дракона се смята за защитник на спокойствието, а тигъра нарушителя му. Ако дракон и тигър са татуирани на едно ниво, се смята, че са символ на Ин и Ян, защото противоположните сили са равни по сила и не могат една без друга.