Най-често цветето лотос се татуира цветно, особено при жените. Това е така, защото цветните татуировки са не само красиви и привлекателни за очите, но има и някой значения свързани с тях. Всяко цвете носи своята символика. Например, червената роза се свързва с любов и романтика, лилията – с невинност и чистота, слънчогледа – лоялност и отдаденост, орхидеята – красота и лукс.

Значението на татуровката лотос

Лотосът е едно от най-важните цветя в азиатските страни, защото има религиозна символика. Открихме връзката на лотоса и с индуизма, и с будизма. Има вярвания, че Брахма, един от най-големите богове в индуизма е роден на цъфнат лотос, а в будизма, това красиво цвете символизира природата на Буда. В древен Египет смятат, че това е първото цвете във Вселената.

Ако цветето лотос е изобразено в кал, то тази татуировка представлява превъзмогване на трудности и борба. В Изтока и Запада цветето е символ на прераждането. Също така е знак на красота и сила. Цветето може да бъде в различни цветове като червено, розово, синьо и т.н. Всеки цвят носи разлино значение. Червения лотос има много подобни значения на червената роза. Докато един син лотос означава мъдрост, интелект и знания.

Както и други татуировки на цветя и лотоса може да представлява красота и изящество. Хората, които имат драстични промени в живота, често си татуират лотос, защото той може да е символ и на промяната. Лотоса и рибата ‘Кой’ са много популярни сред японските татуировки. Тази риба винаги плува срещу течението, а цвета на лотоса винаги е обърнат към слънцето. Скрития смисъл зад това е, че човек трябва да бъде оптимист и да упорства, и да не се предава. Татуировката лотос, също така значи индивидуалност.

Правенето на татуировка с цвете лотос

При жените, най-популярното място за направата на татуировка лотос е кръстта. Можете да направите цветето в червено, розово, синьо и др.. Индуистите и будистите изобразяват лотос с знак „ОМ” вътре в него.