Татуировките, които олицетворяват сила са строго идентични за всеки. Тази татуировки по-често се наблюдават при мъже. Когато говорим за сила, изобразяването на животни, богове и супергерои е нещо нормално. В наши дни, надписите са един от най-готините начини да изразиш характера си.

Животни

Татуировките, представляващи свирепи животни ни кара да мислим, че хората, притежаващи ги имат доминиращи черти. Изображението на лъвове и тигри означават сила и оцеляване в трудни ситуации.Синият кит и крокодила означават прецизност, ловкост, дори коварност. Конят притежава кралската позиция при показването на сила и издръжливост.

Въображаеми герои

Първото нещо когато си представим несъществуращо създание олицетворяващо сила, не са ли вампир и дракон? Обикновено те са със суров характер и убийствен инстинкт. Значението на драконите варират от културaта и етноса. Въображаемите герои понякога представляват демони, чудовища и дяволи.

Супергерои

Татуировките на супергерои най-често се срещат сред младите хора. Батман, Супермен и Спайдърмен са символ на упоритост и сила. Татуировките на супергерои символизират победата на доброто над злото.

Религиозни символи

В религията има много символи на сила и власт. Една татуировка е Херкулест. Това може би е най-добрата татуировка, представляваща сила. В гръцката митология има хиляди богове и богини, които представляват сила, мощ и мъдрост, например Артимеда, Арес, Аполон, Афродита, Атина и Артимеда. Кръста на Исус Христос означава силата на мъдростта и благоговение.

Оръжия

Оръжията представляват сила и мощ от векове. Копия, лъкове, стрели и пистолети се за по-различните хора. Тези татуировки символизират самозащита и власт.

Букви и изрази

Изпишете думата сила на тялото си и ще покажете това, което сте. Можете да татуирате фрази и цитати, които отразят силата ви.