Ако имате татуировка, която наистина не харесвате, вероятно прекарвате доста време в проучване на множество методи за премахване на татуировки. Най-евтиният метод е използването на крем за премахване на татуировките. Въпреки това, с толкова много различни марки на пазара, може да бъде трудно да разберете коя е най-добрата и по-важното дали продуктите и са безопасни.

Консултирайте се със специалист

Преди да си купите или да ползвате подобен крем, трябва да се консултирате с дерматолог или специалист по премахване на татуировки. Кожата на всеки човек е различна и само защото ваш приятел е нямал проблеми с определен крем, това не означава, че и вие няма да имате. Някой кремове работят само върху специфични цветове на кожата, каккто и специфични цветова на татуировката. Дерматологът ще бъде в състояние да ви посъветва какво да предприемете.

Посетете сайта на марката

Поради популярността на кремовете за отстраняване на татуировки, сега има стотици еднолични търговци, които продават тези продукти. Въпречи, че кремовете звучат безопасно, трябва да сте наясно, че много хора ще направят всичко възможно да си продадат продукта и може би не са записали всички странични ефекти на сайта си. В такива случаи трябва да посетите официалния сайт на крема за премахване на татуировки за по-надеждна информация.

Официалният сайт ще ви даде информация относно съставките на крема, както и всички възможни странични ефекти. Възможно е да имат страница с често задавани въпроси и информация за контакт, така че може да получите допълнителна информация, преди да направите поръчка.

Съставки на кремовете за премахване на татуировки

Ако вашият дерматолог ви е казал, че може да използвате кремовете, вие ще искате да знаете какви са съставките, които съдържат те. Най-популярните кремове като „Tat Be Gone“ и „Wrecking Balm“ включват химическо вещество, което действа под кожата, където се полага мастилото на татуировката. След това си проправя път към повърхноста на кожата, където може да бъде премахнато си ексфолиант. Те са известни с това, че са най-безопасните видове кремове за премахване на татуировки.

Въпреки това, някой марки на пазара съдържат продукт, известен като трихлороцетна киселина. Тези кремове работят, като изгарят най-горния слой на кожата, докато не достигнат до татуировката. Докато те могат да бъдат ефективни, също могат и да пречинят сериозни белези.

Най-обезпокоителни може би са кремовете, които съдържат хидрохинон, който се използва за облекчаване на белези от акне, лунички и възрастови петна. Хидрохинонът често се включват в кремовете за премахване на татуировки за да изсветлят вашата татуировка. Но изследвания показват, че това е свързано с рак, особено когато се съдържа в големи количества. Със кремове съдържащи от 2 до 4% хидрохинон не е известно какви може да са рисковете. Въпреки че е предложена забраната за включването на хидрохинон в кремовете, все още проблема не е решен.