Едно от най-големите удоволствия, което един графичен дизайнер или художник може да преживее е проектирането на нещо което след това се превръща в татуировка. Виждайки своето произведение на изкуството изобразено върху някой друг е едно от най-хубавите чувства. Ако възнамерявате да проектирате татуировка за себе си или за приятел, има няколко неща, които ще искате да знаете.

Какво и Къде?

Първото нещо, което трябва да решите е какъв вид татуировка искате да проектирате. Това може да бъде от малка татуировка на животно до такава, която може да обхване целия ви гръб. Когато вземате решение относно дизайна на татуировка която желаете, трябва да мислите за естетиката и да работите със вашето въображение.

На второ място ще трябва да определите къде бихте искали да поставите татуировката. Дизайна на татуировката ще зависи до голяма степен от площта на тялото и зоната където искате да я разположите. Може да планирате дизайн на татуировка върху вашето рамо, но дали тя ще изглежда толкова добре и върху други части на вашето тяло? Едва ли! Затова трябва да се промени леко дизайна.

Типове кожа

Ако мислите да проектирате татуировка, която не включва нищо друго освен черен пигмент, ще трябва да имате предвид цвета на кожата на човека, който ще се татуира. Хората със светъл цвят на кожата са склонни да бъдат алергични към цветно мастило. За това когате се проектират татуировки включващи разнообразни цветове трябва да се има предвид и цвета на кожата. Ако създавате татуировка за някой друг, може би трябва да говорите с човека и да изслушате неговото мнение.

Консултирайте се с татуист

Ако никога до сега не сте правили дизайн на татуировка, може би трябва да помислите относно консултация с професионален татуист след като сте нахвърлили няколко идеи на хартия. Това е важно за татуиста да придобие представа за стила към който сте се насочили. Не само вашият татуист е способен да ви каже дали вашата идея е възможно да се превърне в татуировка. Той трябва да е в състояние да направи подобрения по вашите проекти или да направи няколко нови за да имате възможност за избор. Много от татуистите се радват да покажат своята артистична натура и вие ще разберете, че могат да станат велики неща когато работите заедно.

Проектирането на татуировка дори и за себе си може да бъде чудесен начин да покажете вашите творчески таланти, но трябва да е нещо повече от просто приятен дизайн. Правилният дизайн на татуировка трябва да бъде нещо, което да сте горди да носите до края на живота си.

Още интересни статии