Бандите винаги са използвали татуировки като начин за идентифициране на членовете. Някой членове имат повече от една татуировка, особено ако са прекарали някакво време в затвора. Тези татуировки могат да вклучват повече от един символ, който е бил възприет от бадната. Някой членове на банди имат татуирано името си с големи удебелени букви, така че да сплашат съперниците си от другите банди.

Гангстерските татуировки са популяризирани от рапъри и те обикновенно са с черен или сив дизайн. Те обикновенно изобразяват огнестрелни оръжия, куршуми и тайни букви и цифри на стар английски или готически шрифт. Гангстерите често имат татуировка на гърба, врата или на гърдите.
Някой банди се опитват да използват татуировки, за да се отделят от основната част на обществото и това има голям ефект върху младите тийнейджъри. Повечето от тях нямат представа от оригиналното значение на татуировките, който носят по себе си.

Говори се че татуировките са предимно на пазара на хип-хоп и R&B поколението. 50 Cent и Eminem имат доста сложни и красиви татуировки, въпреки че татуировките винаги са били използвани от рокери и мотористи. Рапарът Тупак Шакур илюстрира символизиране на гангстерски начин на живот в татуировка, която си беше поставил на корема, на която пишело „Thug Life“.

Напоследък все повече и повече хора си правят татуировки като на техните любими R&B изпълнители, просто защото ги харесват. Татуирането се превръща в огромна част от хип-хоп културата, както можете да видите по MTV. Някой хора се надяваха, че с течение на времето това ще доведе до загуба на негативните стериотипи, свързани с гангстерските и хип-хоп татуировките.