С нарастващата популярност на татуировките, хората постоянно търсят новости в дизайна и разположението, които ще направят рисунката им уникална и открояваща се в тълпата. Татуировка от вътрешната страна на устната е една такава татуировка с много рядко и необичайно разположение. Тази татуировка, както подсказва името и е изрисувана върху вътрешната страна на устните, обикновенно на долната. По този начин татуировката може лесно да се скрие, както и да бъде лесно изложена на показ. Татуировките на вътрешната страна на устната са уникални в много аспекти и поради тази причина са на мода в днешни дни. Преди да разгледаме варианти и проекти за дизайн, нека се спрем на някой факти свързани с татуировките на устните.

Дискретност

Татуировката от вътрешната страна на устната е основно за хора, кооито искат да запазят своята татуировка лична. В днешно време, много от работодателите забраняват изложени изрисувани части от тялото на своите служители. Този вид татуировки отговарят на тези изисквания, тъй като са почти незабележими. От вас не се иска да предприемате какъвто и да е вид специални усилия за да скриете татуировката. Ако сте човек, който иска произведенията по тялото ви да останат дискретни и да не ви създават проблеми в работата или кариерата значи четете правилната статия.

Дизайн

Размерът на устната е много малък и не позволява да се експериментира с много дизайни и цветове. Дизайна на тези татуировки обикновенно са с малък размер и с много опростен дизайн. Изписването на думи на устната е най-често използваният дизайн, както и прости фигури и елементи.

Грижа за татуировката

Татуировките на устните се считат за едни от най-трудните татуировки за подържане и лечение. Въпреки че, не се изискват специални усилия, за да скриете татуировката си, се изискват някой допълнителни грижи, така че вашата татуировка да трае дълго. Грижата е задължителна и въобще не е лесна задача. Наблюдава се, че при неправилна грижа, много хора губят своята татуировка в рамките на няколко седмици. Устните съдържат много висок процент влага, което е причината за бързото избледняване. Освен това татуировката на устната е с най-висок риск от инфекция, дължащ се на храната, която ядем. Устната на човека се състои от бактерии, което допълнително увеличава шанса от развитие на инфекция.

Съвети:
  • Посъветвайте се с вашият татуист, какво ви препоръчва да използвате за грижите за татуировката. Важно е да задържите мястото възможно най-сухо за следващите 4-5 дни.
  • Можете да поставите парче от хартиени кърпички, така че да се побере между устната и зъбите ви. Това ще предпази татуировката от търкане с вашите зъби и ще помогне мястото да остане сухо.
  • Не трябва да миете татуировката с антибактериални сапуни или да поставяте лосиони. Грижата за този вид татуировка е по различен от другите. Можете единствено да нанесете малко количество мехлем съдържащ витамин А и D.
  • Оставете я на мира. Устната се лекува по-бързо от всяка друга част на тялото, което и позволява да се излекува от самосебе си най-добре.
  • Докато спите може да поставите хартиени кърпи под езика си и в бузите, където са вашите слюнчени жлези, за да попиват слюнката по-добре и да запазите татуировката суха през нощта.
  • След третият ден ще е изминал по-голямата част от лечението, така че можете да спрете да се разхождате с пълна с хартиени кърпи уста.
  • Избледняването е неизбежно, но по-добре се грижете добре за вашата татуировка за да я запазите за дълго време. Ако татуировката избледнее можете да отидете при татуиста си, за да я поправи.