Татуировките са дизайн, който е постоянен и се поставя върху тялото чрез използване на игли и мастило. Татуирането на тялото е широко разпространена и древна практика.

Традиции и култури свързани с татуировките по тялото

Тату символите се използват от мъжете, за да илюстрират не само племенен начин на живот, но и етническо изкуство. В Япония изкуството на татуиране използва символи, който са свързани с японската култура и традиции. Тези дизайни често изобразяват гейши, самураи, вишнев цвят и древни богове и богини. Полинезийците, които са на островите на Таити се татуират с послания от етническата им принадлежност, за да отбележат техните ритуали. Съобщения на тялото често включват добри пожелания или библейски текстове за децата. Флорални и геометрични модели също са били ръчно изковавани в кожата на глезена или лицето.
Някой хора мислили, че татуировки на тирета и точки предотвратяват нещастия. По същия начин, татуировка на папагал на рамото на човек в Бирма носи щастие. Други хора в различните култури използвали древни заклинания и свитъци, келтски лабиринти, възли и Ацтекски поговорки за да направят по-дръзко изявлението.

Боди арт за мъжете

Украшението на тялото е основна и древна за мъжете. В древността се е изисквало мъжките тела да се татуират. По него време татуировките са включвали много високо ниво на болка и са смятани, че са идеалният начин за тестване на мъжествеността. Някой от тях са забележителни войни от желязната епоха, които са имали татуировки по телата си с изображения на зверове. По този начин са се отделяли от останалите и са показвали и отбелязвали своята физическа сила. Тези татуировки включвали планинска коза и две сърни от лявата страна и две чудовища, приличащи на грифони изобразени на гърдите. На десния крак се татуира риба от коляното до стъпалото. На пищяла се правили четири бягащи овена, които образуват един дизайн, а чудовище се татуира на десния крак. Болката, която е свързана с получаване на татуировка служи за доказване на мъжественост. Татуираното тяло не само придава хубав външен вид, но и символизира почтеността на мъжа.

Татуировките също са мощни символи и талисмани на вярата. Те могат да възпитават на ценности и статус, както и отношения между носещите ги. Някой дизайни имат тънка линия, но всички в черен цвят, който е гравиран със сянка и тежък контур. Тези символи изразяват значението на дома, на сърцето и на отношенията между хората.