Окрасяването на тялото се състои от много форми и е част от религиите на много култури. Безброй много причини мотивират хората постоянно да поставят изображения на телата си. В зависимост от времето и културата причините варират от обреди, символи на статус, знак на социално положение и ранг, членство в група, бунт до художествено изразяване на личността.

Съществуват милиони специфични лични причини, които вдъхновяват хората да си направят татуировка, но тенденциите са лесно разпознаваеми. Те обясняват защо много хора по света избират да си направят една или повече татуировки.

Мемориални татуировки

Татуировките често са вдъхновени от загубата на любим човек, като съпруг, родител, баба, дядо или дете. Човек носи името на починалия, заедно с комбинация от образи, символи, думи и датите на раждането и/или смъртта, за да почетат любимия човек. Поставянето на този паметник върху плътта е мощен почит към починалия и позволява на човек с такава татуировка да поддържа физическа връзка с починалият. Всеки път, когато погледнете към татуировката, вие ще бъдете в състояние да се върнете към всички хубави моменти, преживяни заедно. Хора решили, че член на семейството или близък приятел е достатъчно важен, за да го  поставят върху кожата си, може да се нарече истинска любов.

Религиозни татуировки

Друга много често срещана татуировка е религиозната. Все повече и повече можете да видите кръста и лицето на Иисус или Мария, на хора из цялата страна. Много хора си правят такива татуировки като знак на преданост към своите убеждения и това е много похвално. Ако вярвате в нещо или в някой, защо да не го поставите на тялото си. Също така, няколко християнски лидери на младежки групи смятат, че няма нищо нередно в получаването на татуировка.

Военни татуировки

Членовете на въоръжените сили са били татуирани в продължение на десетилетия, за да изразяват тяхното членство в група. И докато военна татуировка може да не е най-оригиналната идея, все още са много популярни. Защо не трябва да бъдат популярни? Много хора отиват в армията и това е голямо решение, което се превръща в част от вас. Така че, когато видите в Америка орел или американско знаме на някого, най-вероятно

човека е бил в армията.

Просто за забавление

Оибяйига ще срещнете някого, с татуировка, който не може да ви обясни причините за нея. Тези хора ще кажат просто едно „защото…“. Такива татуировки могат да бъдат много различни. Едно нещо е сигурно, че те със сигурност ще са оригинални.

Каквато и да е причината поради която някой получава татуировка, тя вероятно ще е забавна за слушане. Разбира се, че ще има татуировки, който не се вписват в своите категории. И те са точно от този вид. Следващия път, ако не можете да си представите защо някой би се татуират, не забравяйте, че хората имат своите причини.

Причини да не си правите татуировка

Нямате достатъчно пари

Татуировката, която искате, струва два пъти размера на парите, които можете да си позволите. Твърде често хората избират вариант, в който търсят по-евтин татуист и в крайна сметка са много разочаровани от резултатите. Когато става въпрос за татуировки, никога не трябва да търсите изгодна следка!

Не сте 100% сигурни дали ви харесва

Ако не сте абсолютно сигурни за дизайна на татуировка или си променяте решението по няколко пъти на ден, най-вероятно още не сте готови за получаване на татуировка. Има твърде голям шанс, че ще съжалявате по-късно.

Загуба на залог

Постоянните татуировки са голямо решение и не трябва да ги правите с лека ръка и със сигурно не трябва да са резултат от партньорски натиск. Никога не правете залози, които завършват с поставяне на татуировка! Не позволявайте на никого да ви принуди да направите нещо, което не искате. Особено като става въпрос за татуировки. Това е вашето тяло, вашият живот и вие сте тези, които трябва да вземате решенията.

Татуировка по любов

Татуировки с имена са много рискован избор, когато това е някой, с когото сте обвързани. Взаимоотношенията имат край и ако си направите такава татуировка, тя ще ви остане постоянно напомняне на нещо провалило се. Ако не сте напълно отдадени и в дълготрайна връзка, татуировка на име е много лоша идея.

Не сте трезвени

Вие не можете законно да получите татуировка, ако сте под влиянието на наркотици и/или алкохол. Така или иначе е във ваш интерес да бъдете трезвен. Хората правят глупави решения, когато са пияни и алкохола разрежда кръвта и получаването на татуировка в такова състояние не е рецепта за успех.

  • Правенето на татуировка с нагласата, че можете да я премахнете е като да се ожените с нагласата, че след това можете да се разведете.
  • Някой здравословни проблеми могат да причинят сериозни проблеми по време на оздравителния процес на татуировката. Диабет, проблеми със сърцето и кръвообращението са някой от тях, които могат да направят проста татуировка много опасна. Същото важи и за лекарства, които разреждат кръвта и/или биха могли да пречат на успешното имплантиране на пигмент.