Ако сте пропуснали много от училище, когато сте бил дете и не сте минавали през правописен тест, може да искате да проверите правописа на вашата татуировка, преди да я поставите за постоянно върху тялото си. Това е изключително важно, когато решавате къде да си направите татуировката. Евтините татуисти не винаги са добри татуисти.

Докато сгрешена татуировка на някой друг е доста смешно, едва ли ще ви е смешно ако нещо по вас се превръща в посмешище. Тук са включени някой от най-често грешените татуировки, за да ви помогнем да не се сблъсквате с подобни главоболия.

Най-срещаните правописни грешки

Освен типичните грешки отност английските думи „your“ и „you’re“, има няколко често татуирани думи, които в повечето случаи се бъркат. Думата „awesome“, която в превод означава „страхотен“, можете доста често да я видите сгрешена. Жалко е да се разхождате с татуировка „I’m awsome“ на някоя част от тяллото ви и да давате повод на хората да ви се подиграват.

„Judge“ е другата дума, която се използва масово за татуировки. „Only God shall juge me“ не е наистина вдъхновяваща и може само някой да се надява да не сте съдени за правописните си умения(или липсата на такива).

Донякъде трагичен и леко ироичен е грешката на думата „tragedy“. Когато младите хода, които чувстват че напълно са загубили живота си, татуировка като „Beautiful Tragedy“ идва в повече. Но не е изключено да срещнете отчаяни деца със надпис на своето тяло „Beautiful Tradgedy“.

Грешки в татуировките на известни личности

Едно нещо, което може да бъде като успокоение за тези, които страдат от сгрешена татуировка е, че не са сами. Дори и Холивудски звезди, които са забелязани от папараци, имат сгрешени татуировки. Hayden Panetierre иска татуировка „vivere senza rimpianti“ на целия си торс. Преведено това означава „To live without regrets.“. Това което я кара да съжалява, че думата съжаление е написа грешно: „rimipianti“ с допълнително „i“.

Санскрит татуировките са много чести, дори и сред известни личности. За съжаление има няколко от тях със сгрешена или погрешно санскрит на телата им. Дейвид Бекъм иска „Виктория“, татуирано на Санскрит. Но в крайна сметка той завърши с татуировка „Vihctoria“. Риана пък иска татуировка на санскрит, “Forgiveness, Honesty, Suppression, and Control.”. За разлика от Бекъм, неината ни най-малко казва това което тя иска. Написана е напълно погрешно.

Заедно със санскрит, фрази с китайски йероглифи също както са често използвани, така и често грешени. Бритни Спиърс има „свидетелство“ за това, тъй като тя искаше китайски йероглиф за  “mysterious”, но в крайна сметка завърши със “strange” върху тялото си.