Има доста дебати за рисковете, отнасящи се при получаване на татуировка, докато сте бременна. След няколко проучвания, изглежда, че е много малко вероятно всеки уважаван и грижовен татуист, да е готов да ви направи татуировка, ако носите нероденото си дете.

Няколко татуисти коментираха възможните рискове, включително преждевременно раждане, шок, инфекция и др.

Когато имате татуировка, тялото ви реагира на болката и шока чрез изпомпване на адреналин около тялото ви. Вашият пулс се увеличава, кожата ви се изпотява и тялото ви се бори с интензивната процедура на получаване на татуировка. Този адреналин и шок може да предизвика преждевременно раждане. Не ви съветваме, дори да мислите за получаване на татуировка, докато сте бременна.

В допълнение към това, татуировките могат да бъдат податливи на инфекция, ако не се грижите правилно за тях. Татуистите дават общи съвети за да се грижите за вашата татуировка, но те не могат да бъдат гаранция, че хигиената ви няма да предизвика инфекция. Ако носите дете, вашето тяло се грижи за него и е под напрежение и ако в същото време се бори и с инфекция може да е твърде много. В допълнение към това, инфекцията може да се разпространи и върху бебето ви.

Малко са изследванията по темата, но от общи знания можем да ви препоръчаме, че въобще не е добра идея да се татуирате, докато сте бременна.